06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    5 dolog, ami nem hiányozhat egy tolltartóból sem!

    Hasznos tippek a nélkülözhetetlen íróeszközök kiválasztásához

    Nem számít, hol és hogyan kezdődik a tanév – az osztályteremben ülve, vagy otthon távoktatásban – a kisiskolások számára kiemelten fontos a gondosan összeállított tolltartó.

    A STAEDTLER összegyűjtötte, mi az az 5 alapvető eszköz, ami nem hiányozhat a tolltartóból, és mire figyeljünk ezek kiválasztásakor, hogy megkönnyítsük gyermekünk számára az iskolakezdést.

    Elsőben a gyermekek alig várják, hogy iskolába mehessenek, és nagyon boldogok, amikor megkapják az első készlet ceruzát, radírt és egyéb írószereket. Ahhoz azonban, hogy gyermekünk ne veszítse el lelkesedését az írástanulás során, több szempontot is érdemes figyelembe vennünk az írószerek vásárlásánál.

    1. Grafitceruza – A sokoldalú

    A grafitceruza az egész világon az első számú íróeszköz, amit írástanuláshoz használnak – legyen szó Magyarországról, Japánról vagy éppen Dél-Afrikáról. Még Kínában, a bonyolult írásjelek és kalligráfia hazájában is nélkülözhetetlen segítség a kézírás elsajátítása során.

    A grafitceruza egyik legnagyobb előnye, hogy a kisebb helyesírási hibák radírral javíthatók. A ceruza nagyon sokoldalú: alkalmas írásra, vázlatkészítésre és rajzolásra, kényelmesen illeszkedik a kézbe, hosszú ideig használható, bármikor használatra kész, és a nyomás erejétől függően különböző vonalvastagságokat érhetünk el vele.

    A klasszikus ceruza 175 milliméter hosszú, és lehet kerek, hatszögletű vagy háromszög alakú. A hatszögletű formát azért találták ki, hogy a ceruza ne forduljon el a kézben, és ne guruljon le az asztalról. Az ergonomikus háromszög forma kényelmes írást és rajzolást biztosít. A kisiskolások gyakran vastagabb, ún. „jumbo” ceruzát használnak az írás gyakorlásához. A vastagabb forma kényelmesen illeszkedik a gyerekek kezébe, és stabil tartást biztosít.

    2. Színes ceruzák – Hogy a gyerekek kifejezhessék színes gondolataikat

    Napsárga, égszínkék, fűzöld – a színek felpezsdítik az életet, és egészen kiskorunktól elkísérnek minket. A színes ceruza különleges szerepet játszik a gyerekek kreativitásának és alkotókedvének támogatásában, éppen ezért a grafitceruza mellett a második legfontosabb eleme a tolltartónak. Amikor színes ceruzát vásárolunk gyermekünk első iskolai felszereléséhez, a következőket tartsuk szem előtt: a minőség a fontos, nem a mennyiség. Ne csábuljunk el a sokféle színárnyalatot tartalmazó ajánlatok láttán – a legfontosabb színekből álló készlet elegendő az iskolai élet megkezdéséhez. Szülőként a következőkre figyeljünk: minőségi kivitelezés és megbízhatóság, ergonomikus forma a biztonságos és kényelmes használathoz, és erőteljes színek, amik a papíron is élénken fognak.

    3. Hegyező – Praktikus, kényelmes és tiszta

    A hegyezők számtalan formában és színben kaphatók. Műanyagból vagy fémből is készülhetnek, emellett vékony, klasszikus ceruzákhoz, valamint vastagabb jumbo ceruzákhoz egyaránt elérhetők.

    Amit sokan nem tudnak: máshogy kell hegyezni a grafitceruzát és a színes ceruzát! A grafitceruzának kemény és robusztus a hegye, ezért nagyon vékonyra tudjuk hegyezni anélkül, hogy letörne. A színes ceruzának azonban lágyabb a hegye, ezért ezt egy kicsit rövidebbre és tompábbra kell hegyezni, hogy rajzoláskor ne törjön le.

    Folyton letörik a hegy? Ez a legtöbb esetben nem a ceruza hibája, hanem a régi, életlen hegyezőé. Ökölszabályként elmondható, hogy a hegyezőt minden 12 teljesen rövidre hegyezett ceruza után le kell cserélni.

    A kicsi, tartályos hegyezőknek számos előnyük van. Azon kívül, hogy elférnek a tolltartóban, gyors és tiszta hegyezést tesznek lehetővé. Ez nagy könnyebbség a gyerekeknek, mert nem kell felállniuk és a szemeteshez menniük, hanem a helyükön ülve ki tudják hegyezni a ceruzáikat. Ezen kívül egy beépített fedél is hasznos lehet, ami megakadályozza a hulladék kiszóródását a tolltartóba. A STAEDTLER hegyezők kétlyukú változatban is kaphatók, így bármilyen szabványos vagy jumbo ceruzához használhatók.

    4. Radír – A hibáinkból tanulunk

    Nem teljes a tolltartó radír nélkül. Egy fordítva leírt betű, egy elrontott számolás, egy virág, amit máshogy képzeltünk… Egy jó radír segítségével könnyedén újraírhatjuk a történeteinket. Itt is érdemes azonban figyelni a minőségre. A gyenge radírozó hatás, az elkenődött vonalak vagy a nagy mennyiségű radírmorzsa megzavarja a tanulási folyamatot és elveheti a tanulási kedvet.

    Napjainkban a radírok nem természetes gumiból készülnek, mert a gumi elöregszik és idővel megkeményedik. Egészen más a helyzet a szintetikus anyagokból készült STAEDTLER radírokkal. A kopásuk durvább, mint a természetes gumié, ezért kevésbé tapadnak a papírhoz, így jóval kevesebb radírmorzsa keletkezik, és könnyebben eltávolítható.

    5. Vonalzó – A kis vonalművészeknek

    Vonalat húzni, aláhúzni, áthúzni, rajzolni vagy mérni – mindebben a vonalzó az ideális segítőtárs. A vonalzók számos változatban kaphatók, lehetnek plexiből, alumíniumból, fából vagy műanyagból, készülhetnek színes nyomtatással vagy átlátszó anyagból, egyenes vagy derékszögű formában. Az elsősöknek egyszerű, egyenes vonalzóra van szükségük. Ezek 15 vagy 30 cm hosszúak, a kisebbek a tolltartóban is elférnek. A műanyag változatok kíméletesek a tolltartó gumipántjaihoz.

#iskolakezdés (4)   #Iskolaszer (7)   #Iskolaszer kollekciók (3)   #tanszerek (4)